Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak

Transformator za LED trakove, ki zagotavljajo izhod 12 voltov, se uporablja za ustvarjanje sprejemljivih delovnih pogojev za te svetlobne naprave.

Od njegove kakovosti kot tudi izhodnih parametrov je odvisna učinkovitost radiatorjev in zanesljivost sistema razsvetljave kot celote. Zadostno moč tega vozlišča je enostavno izračunati neodvisno. Napajalni element je nameščen precej preprosto.

Določitev moči transformatorja

Odvisno od vrste diod, ki so na voljo v traku, je lahko vhodna napajalna napetost drugačna: 12V, 24V, 36V. Višja je vrednost tega parametra, dražja bo naprava za razsvetljavo in močnejši napajalnik, ki je ponujen tudi po visoki ceni. Da ne bi prišlo do napi na na na jti pravi model, je potrebno moč pretvornika vnaprej izračunati.

Če želite to narediti, morate samo odločiti, katera različica traku je potrebna. Prav tako je treba izračunati zadostno raven osvetlitve na območju, kjer bo osvetlitev nameščena. Proizvajalec običajno v lastnostih izdelka navede moč 1 m LED traku. Če pomnožimo vrednost tega parametra s skupno dolžino diode, je mogoče doseči raven ustvarjenega obremenitve transformatorja.

Na primer, če je moč 1 m traku 7.2 W, njegova skupna dolžina je 10 m. Če pomnožimo te vrednosti, dobimo 72 W - načrtovalno obremenitev priključene svetlobne naprave. Toda, da bi izbrali 12-voltno napajalno enoto, je priporočljivo dodati majhno moč na dobljeno vrednost.

Ne smete shranjevati, zato lahko vzamete zalogo v višini 30%. V skladu s tem je skupna vrednost moči transformatorja za LED trak 93,4 W.

Načelo razvrščanja in delovanja

Napajanje je na voljo v dveh izvedbah:

 • na osnovi transformatorja;
 • impulzna naprava.

Obe možnosti uporabljata za vhod svetlobne naprave 12 voltov. Za napajanje transformatorja so značilne precej velike dimenzije, kar včasih otežuje nalogo namestitve. Za take modele obstajajo še druge pomanjkljivosti: občutljivost na preobremenitve v omrežju in nizka učinkovitost. Nasprotno, je impulzna enaka kompakten, zato ga je mogoče preprosto skriti.

Načelo delovanja takšnih naprav je zmanjšanje omrežne napetosti na zahtevano raven (12V, 24V). In za razliko od gonilnikov (zagotavljamo stabilen tok), ki se uporabljajo za napajanje LED v LED žarnicah, je napajalnik vir napetosti.

V skladu s tem svetlobna naprava ni omejena s tokom toka naprave. V ta namen gradnja diode trak zagotavlja trenutno omejujoče upore.

Različne vrste transformatorjev

Obstajajo različne vrste transformatorjev, ki so drugačni:

 1. kompaktno plastično ohišje;
 2. aluminijasto zaprto ohišje;
 3. perforirano ohišje.

Vsaka od možnosti je zasnovana za delovanje v različnih pogojih. Na Primer

Kaj naj upoštevam pred nakupom?

Transformator za elemente LED osvetlitve je izbran na podlagi treh glavnih meril:

 1. Vhodne in izhodne lastnosti. Napajalna enota na eni strani je priključena na omrežje 220 voltov, na drugi pa na trak - 12 voltov. To je najbolj priljubljena možnost, vendar boste morda morali nastaviti osvetlitev na 24 ali 36 voltov. V skladu s tem mora imeti izhod napajalne enote enakovredno napetost. Obstajajo univerzalne naprave, izdelane za 12 voltov in 24 voltov, odvisno od značilnosti traku. Njihova cena bo višja.
 2. Moč. Da LED trak ne bo propadel in transformator sam ne bo zažgal, raven moči slednjega ne transformer and obemenitve svetlobne naprave. To je v teoriji, v praksi je potrebno izbrati napajalno enoto, katere moč presega enakovreden parameter traku za 25-30%. Določitev želene vrednosti je precej preprosta in v celoti je mogoče izračunati sami (glej zgoraj).
 3. Zaščita pred zunanjimi dejavniki. V tej fazi je potrebno oceniti pogoje delovanja traku 12V: prah, vlaga, neposreden stik z vodo, zunanjo montažo ali delo v suhi sobi. V vsakem primeru morate izbrati različne modele napajanja. Za prostore z normalno stopnjo vlažnosti primerni notranji modeli, nezaščiteni pri stiku z vodo. Za kopalnice, bazene je treba uporabiti zaprto aluminijasto različico.

Izbira proizvajalca

Trg ponuja veliko kitajskih "brezimnih" naprav. Njihova cena je veliko nižja. Toda v tem primeru je tezko predvideti, kako dolgo bo takšna naprava trajala, in z nimim priključen 12-voltni trak.

Proizvodi blagovne znamke Mean Well (Tajvan) so najbolj v povpraševanju. Palette izdelkov vključuje modele za prostore in za uporabo na prostem. Ta proizvajalec ponuja različne univerzalne različice napajalnikov, ki so ocenjeni na 12 voltov in 24 voltov.

Če v prihodnosti obstaja želja po povečanju osvetljenega območja, lahko preprosto zamenjate trak. Napajanje ostane enako. Še priljubljen proizvajalec je Haitalk. Njeni izdelki so na voljo po ugodnejši ceni.

Montaža, diagram ožičenja

Glede na vrsto diode, ki se uporablja: enobarvni ali RGB, se bo shema povezav spremenila. Najprej razmislimo o vgradnji napajalne enote za enobarvno svetlobno napravo.

Na obeh straneh transformatorja so priključki - žice različnih barv. Po eni strani je naprava priključena na omrežje 220 voltov, na drugi pa na diode 12 voltov.

Povezave je treba opraviti v skladu z polarnostjo: plus (rdeča žica) je priključena na plus, minus (modra ali črna žica) - na minus. Če trak ne zasveti, ko je naprava vklopljena, morate spremeniti polarnost povezave. Ponavadi se diodne palice prodajajo v odsekih 5 m.


Napajalna enota

Če morate uporabiti več takšnih segmentov, jih je priporočljivo povezati vzporedno. Skupna moč v tem primeru bo precej velika, kar bo vplivalo na velikost oskrbe z električno energijo. Poenostavlja nalogo uporabe več nizkoenergijskih transformatorjev za vsak 12-voltni trak. Dimenzije takšnih naprav so veliko manjše, kar pomeni, da jih je lažje skriti

Priključni načrt:

Za to možnost zadostuje, da izberete žico, ki povezuje drugo napajanje z majhnim prerezom, na primer 0,75 mm. V primeru, ot obstaja samo en transformator za več dolžin trakov, je treba uporabiti 1,5 mm žico. Če upoštevamo izvajanje RGB traku, bo za normalno delovanje zahteval tudi krmilnik.

V vezju se nahaja med podajalnikom in trakom. Nadzor osvetljevalne naprave se izvaja s pomočjo krmilnika, na eni strani pa 4 žic

Priključni načrt:


Kot pri enobarvni različici ta možnost omogoča povezavo z drugim diode. To je mogoče le, če je skupna obremenitev ozadja manjša od moči podajalnika. Toda prednostna možnost je povezati več napajalnikov.


Za dve ali več tračnih naprav se uporablja en krmilnik. V tokokrogu, če je potrebno, je aktiviran ojačevalnik, kar olajša sinhronizirano kontrolo trakov. Napravo lahko napaja iz glavne enote.

Danes svetlobni trak LED se uporabljajo skoraj povsod. To bi lahko bila notranja oblika ali avto tuning, dekoracija hiše, prodajalna ali restavracija. Svetlobni trak LEDs for all types of prilagodljive tiskane plošče, na kateri so LED-diode pritrjene s spajkanjem. Namestitev je neverjetno preprosta, lahko jo pritrdite na skoraj vsako površino, na primer na lestvi ali na lažnem stropu. Moč LED traku je 12 ali 24 V, moč prihaja iz omrežja, zato morate kupiti napajalnik za LED trak 12 voltov.

S pomočjo LED trakov lahko okrasite katero koli sobo, vendar jihne more delovati iz vtičnice, pri čemer je napetost 220 W. Če njihova povezati neposredno, lahko samo gorijo. Zato potrebujejo transformator za njihovo delovanje. Halogenske žarnice delujejo ne glede na to, ali je konstantni ali izmenični tok prisoten v omrežju. LED trakovi so primerni le za trajne.

Zato potrebujejo dodatno opremo - transformatorje, ki dajejo enosmerni tok na izhodu in znižajo napetost na 12 voltov. V tem primeru imajo LED luči optimalno kakovost svetlobe. Poleg tega je potreben stabilizator, ki odpravlja periodično utripanje.

Sodobne naprave, ki so namenjene za LED opremo,so razdeljeni na več tipov. Izberite jih na podlagi številnih parametrov. Najprej se morate odločiti, kje bodo nameščene LED. Kljub temu, da imajo številni transformatorji visoko stopnjo zaščite, ni potrebno namestiti svojih prostorov, kjer je stopnja vlažnosti konstantno visoka.

Izbira vir energije za LED trakove

LED trakovi, ki se prodajajo v modernih trgovinah, imajo različne parametre. Nekateri od njih so primerni za delovanje iz omrežja 220 vatov. Vendar se vsi trakovi ne morejo priključiti na vtičnico. Nekatere od njihzahtevajo napetost 12 ali 24 voltov. Zato so potrebni transformatorji, ki so primerni za 12 voltnih elektronskih trakov. Ta naprava omogoča napravo z izmeničnim tokom, ki podaljša življenjsko dobo.

Ko izberete vir energije, morate upoštevati več dejavnikov:

Če kupite trak, katerega moč je 24 voltov, potem ne boste mogli uporabljati transformatorja, izdelanega za 12 V. Velik pomen je vrsta prostorov, v katerih je načrtovana namestitev. Če jezrak v prostoru je suh, potem lahko uporabite transformator s standardnim adapterjem. Če pa je trak nameščen na ulici, morate izbrati napravo, ki imak visoko kakovost zaščite pred vlago.

Pri nakupu transformatorja natančno preučite navodila, ki so priložena nanj. Na istem mestu je poudarjena shema namestitve. Če izberete univerzalni transformator, vam bo omogočilo, da prilagodite svetlost osvetlitve.

Danes lahko izberete transformatorjev celoti izpolnjujejo pogoje delovanja.

 • Če je LED trak nameščen na prostem, potem morate izbrati naprave, ki imajo določeno stopnjo zaščite.
 • Ti transformatorji morajo biti v skladu z zaščitno stopnjo IP 67;
 • Zasnova vam omogoča, da preprečite vdor prahu;
 • Odpravite učinke vlage;
 • Tveganje kratkega stika je minimalno;
 • Transformatorji imajo moč od 1 do 800 W;
 • Pravilno izbrani instrument zagotavlja optimalne pogoje delovanja.

Glede na značilnosti transformatorjev lahko razdelimo na dve vrsti:

Pred nakupom napajanja, ki je potreben za delovanje LED traku, morate prebrati navodila. Ima značilnosti naprave.Če kupite napravo, ki je namenjena za stanovanje ali hišo, je smiselno pritegniti LED vzmetne obloge s plastičnim ali kovinskim ohišjem. V primeru, da nameravate namestiti na cesto, mora biti ohišje napajanja tesno zaprto in odporno na prah in vlago.

Poleg tega lahko razlikujemoglavne vrste transformatorjev:

 • Zapečateni imajo moč od 20 do 300 vatov;
 • Lahko so v kovinskem ohišju z ali brez ventilatorja;
 • V proračun so transformatorji v plastičnem ohišju. Njihova moč je minimalna, primerna so za kratke LED trakove.

Kako izračunati moč transformatorja

Da bi ugotovili, kateri transformator je potreben, morate natančno preučiti podatke na embalaži. Debelina traku se izračuna na podlagi posnetkov. Predpostavimo, da je dolžina treh tuljav 15 metrov. Moč celotnega traku bo 9,6 vatov na 1 meter. V dolžini 15 metrov trak bo porabil 144 vatov. Zdajpomnoži 144 z 1,3 (koeficient) in se izkaže, da je za delovanje traku potrebno najmanj 187.2 vatov.

Enako pomembno je dejstvo, da je transformator A -240 W-12 V primeren za določanje delovnih pogojev, če je nameščen v zaprtih prostorih. V primeru, nameravate da uprabiti trak, na primer pri na na krtovanju krajine, bodo potrebni vsaj tri transformatorje, katerih moč je približno 75 W.

Funkcije namestitve transformatorja

Transformatorja se izvede v skladu s strukturno shemo, ki je pritrjena na LED trakove. Praviloma so razrezani v skupine, v katerih so tri LED. Oblikovanje vključujetokovni omejevalni upor. Vendar pa v nekaterih primerih lahko v å odseku 5-10 kosov.

Mesto rezanja označujejo skupine kontaktov na obeh straneh. Pozava poteka vzporedno s skupinami. Kjer točno bo transformator nameščen, ni pomembno. Vendar je polarnost + in - zelo pomembna. Upoštevajte, da napajalna napetost ne sme bitiveč kot 12 voltov.

Mnogi naredijo napako pri uporabi transformatorjev svetilke halogen tipa. Kljub temu, da znižujejo napetost na 12 voltov, je razlika med njimi precejšnja. Dejstvo je, da na izhodu uporabljajo izmenični tok in za delovanje LED trakov potrebujete konstanto.

Kaj iskati pri izbiri

Danes jevelika izbira napajalnikov, ki so primerne za LED trakove. Pomembno merilo je, katera je prava za vas.

 • Transformator mora imeti sistem, ki zagotavlja nemoten zagon. To bo povečalo življenjsko dobo traku;
 • Naprava ne imeti nižje nazivne moči kot moč svetlečega dioda. Treba je paziti, da ima transformator 20% zmogljivosti na zalogi;
 • Izberite lokacijo naprave, da bi bilo, če je potrebno, bilo težko doseči. Če ga namestite v zaprtem prostoru, se bo segrelo, kar bo povzročilo prekinitev;
 • Stopnja zaščite transformatorja je pomembna;
 • Kot smo že povedali, so transformatorji lahko neprepustni in puščeni, glede na pa se določi mesto namestitve;
 • Zaprti napajalniki, ki imajo stopnjo zaščite IP 67, lahko namestite v kopalnice, savne in na cesto. Ta stopnja zaščite zadostuje, da se prepreci možnost kratkega stika, preobremenitve, pregrevanja, pa tudi, da se naprava ne boji padcev napetosti v omrežju;
 • Nezaprti napajalniki so primerni za vgradnjo v suhih in prezračevanih prostorih z določeno stopnjo zaščite IP 20.

Kako izbrati napajalnik za LED trak

Da bi delal trak, ga napaja izvor energije, ki ima stalni tok 12 voltov. Obstajaveč vrst teh instrumentov:

 • Vodotesno, ki je tip IP 67;
 • Odprt, z določeno stopnjo zaščite, pred negativnim vplivom IP 20.

Njihova napetost je lahko od 12 to 24 voltov. Da bi ugotovili, katera je prava za vas, morate določiti skupno kapaciteto traku. Pazite na oznako, ki se uporablja za tuljavo. Na moč traku sklepajo sklepe, ki temeljijo na številu diod na meter.

Trak 3528 SMD LED mlahko ima from 60 to 240 diod na meter. Moč te naprave je lahko od 4.8 to 19.2 W / meter. Če je dolžina traku 5 metrov, je za njegovo delovanje potreben transformator 24 voltov. Transformator mora imeti določeno močno rezervo.

Kako priključiti LED žarnico

Najbolj priljubljene so LED, ki jihz oznakami MR 16, MR 11. Te naprave imajo visoko kakovostno razsvetljavo. Za njihovo delovanje je primeren skoraj vsak napajalnik, ki ima napetost 12 voltov. Če nameravate uporabiti transformatorje tuljav potem ni nobenega problema

Posebnost elektronskih transformatorjev je, da je za njihovo delovanje potrebna določena obremenitev, kar ni tako enostavno doseči. Dejstvo je, da je moč svetlečih diod majhna. Potrebno je dodati dodatne svetlobne naprave.

Najbolj priljubljeni do danes soelektronski transformatorji tipa. Kakšne blagovne znamke kot so Bioledex

Pravilno izbrani transformator zagotavlja dolgo življenjsko dobo LED trakov. To je pomembno, če se trak uporablja za ulično oglaševanje. Eno od pomembnih meril izbire je kakovost naprave. To se bo izognilo neprijetnemu položaju, ko transformator nenadoma ne uspe in trak ugasne.

Če jekosi traku manj kot 5 metrov, je dovoljena serijska povezava.V primeru, da ima trak dolgo dolžino, boste moral and objaviti. Poleg tega izdelajo pipo iz kabla. Največja prevodnost sledi naprave je največ 2 A, zato je ta način vgradnje boljši.

V primeru, da je napetost na oddaljenosti od traku, se lahko izhod izklopi. Zato so žice izbrane tako, da so enake dolžine. To je lahko npr. "PVS", ki ima prerez od 0.75 to 2.5 mm 2.

Pred začetkom namestitvemerimo stres eksperimentalno, da to storite, priključite elemente električnega vezja. Ni treba zanemarjati tega. Nekateri trakovi imajo lahko različne napetosti, kar bo na koncu vplivalo na svetlost. V primeru, da je povezana celotna tuljava, se trak napaja z obeh strani, kar zagotavlja enakomeren žarek diode.

Torej, kakovost LED traku, kot tudi njeno življenjsko dobo, je odvisna od številnih dejavnikov. Najprej, iz izbire posebnega transformatorja.

Vsako leto na svetu se povečuje priljubljenost LED (led) razsvetljave, ki je organizirana ne somogejo žarnic, temveč posebne trakove. To so posebni izdelki za razsvetljavo, ki imajo veliko prednosti v primerjavi z drugimi vrstami svetilk. Toda, da bi delali kakovostno dolgo časa, morajo biti vodeni trakovi povezani z električnim omrežjem preko posebne enote.

Opozoriti je treba, da za vaš LED trak ni primeren vsak prodani napajalnik (PSU). Zato je za to, da bi svoje delo nadaljevalo tako, kot je potrebno, v takih razmerah potrebno izračunati potrebno porabo energije, ki jo je treba povezati s trakom za oskrbo z električno energijo. Če želite razumeti to vprašanje, vam bo pomagal ta članek.

Značilnosti izdelka in zakaj potrebujete adapter

Priljubljenost LED izdelkov (trakovi in ​​žarnice) je privedla do videza širokega nabora takšnih izdelkov na trgu razsvetljave. In trak v tej številki ni zadnji kraj. Vse je povezano z visoko popularnostjo LED trakov, ki imajo naslednje prednosti:

 • enostavno nameščene na kateri koli ravnini, saj imajo samolepilno podlago;
 • imajo različne barve luminescence;
 • je mogoče upravljati z daljinskim upravljalnikom, ko je priključen na krmilni sistem;
 • zmožnost razširitve izdelka, kolikor je potrebno, odvisno od dolžine osvetlitve ozadja;
 • nizka poraba energije;

Bodite pozorni! Takšni izdelki porabijo zelo minimally količino električne energije.

 • dolgo življenjsko dobo.

Največji problem, ki se lahko pojavlja pri tej vrsti LED izdelkov, je pravilna izbira in priključitev napajalnika. In ni dovolj samo, da izračuna, kakšno oskrbo z električno energijo potrebujete. Morate slediti pravilom povezave. Samo, če sta bila izračun in povezava pravilna, lahko občudujete svetel in barvit sij vaše nove LED razsvetljave.
Potreba po napajanju za LED trakove temelji na dejstvu, da so ti izdelki nizkonapetostni. Običajno so namenjeni za 12 ali 24 voltov. Hkrati omrežja za oskrbo z električno energijo, skozi katera se trenutno pretaka, imajo v naših hišah in apartmajih 220 voltov. Zaradi tega neskladja je potreben adapter (napajanje), ki bo omogočil, da se tok, ki prihaja iz omrežja, ujema z zahtevanimi parametri napetosti. Samo z napajalno enoto lahko spremenite tok na želene parametre, ki se uporabljajo za to vrsto LED izdelkov.

Bodite pozorni! Moe moč, ki jo ima napajalnik, ni primerna, lahko tok, ki teče iz omrežja, povzroči izčrpanost LED.

Zato morate pri izbiri napajalnika ugotoviti, koliko je treba za vodenje določene dolžine.

Izberemo pretvornik: pomembne odtenke izbire


Vodotesen pretvornik

Pri izbiri enote za te vrste izdelkov za razsvetljavo je treba uporabiti naslednje indikatorje:

 • razpoložljiva napajalna napetost: 12 ali 24 V;
 • skupno moč, ki jo porabi kupljeni izdelek;
 • potreba po zaščiti enote od povečane vlažnosti.

Bodite pozorni! Če kupite izdelke za razsvetljavo za vgradnjo v sobe z vlažnim podnebjem (kopalnica, bazen, kuhinja, loža ali balkon), je treba pretvornik zaščititi pred vlago.

Poleg tega je treba izbiro bloka izdelati na podlagi lastnih finančnih zmožnosti. Boljša in boljša enota, dražja bo. Toda zapomnite si, da lahko nizek kakovostni pretvornik, ki poteka skozi tok različnih napetosti, hitro ne uspe.
Najpomembnejši Parameter izbire BP je njegova moč. Njen izračun temelji na dolžini izdelka (koliko metrov vsebuje), pa tudi na druge parametre, o katerih bomo razpravljali v naslednjem poglavju

Pretvorni parametri pretvornika moči

Pretvornik, ki spremeni trenutno karakteristiko, je sestavni del vezne sheme za ta razsvetljevalni izdelek. Če ne, tok takoj pokvari led, zaradi česar ni primeren za nadaljnjo uporabo. V tem primeru ima lahko sam izdelek različno napetost in dolžino (vsak meter je zelo pomemben). Zato se v vsaki posamezni situaciji izvede izračun moči.

Bodite pozorni! Če želite izvedeti, kakšno oskrbo z energijo za določen trak je potrebno, se lahko naučite iz posebne tabele. Ta tabela je prikazana spodaj.


Tabela za izbiro BP

Najpogosteje ljudje kupujejo izdelke na 12 voltov, ker jih je lažje najti in stane malo cenejše.
Glavni vir je moč PSU. Zato, da tok ne povzroči izgorevanja izdelka, je treba izračun ustrezno izvesti. Za to morate vedeti naslednje parametre:

 • dolžina svetlobnega izdelka;

Bodite pozorni! Ker led lahko zlahka poveča svojo dolžino, vsak meter tukaj vpliva na indikator celotne porabljene energije. Vsak primarni meter bo povečal to številko.

 • koliko di diiod je (en meter). Zgornja tabela prikazuje, koliko LED-jev ima vsak meter določenega tipa traku.


Postavitev diode na podlagi

Ti dve parametri (dolžina in število LED za vsak meter) sta osnova za izračun moči PSU. Na primer, želite priključiti na pretvornik 2 petmetrskega RGB-traku SMD 5050. Zato iz tabele je razvidno, da je za en meter takšnega izdelka 30 LED-jev, dolžina vodila pa je dva metra.

Podroben primer izračuna želenega kazalnika

Moč je parameter, katerega merska enota je vat. Če želite izračunati za določen trak za LED, morate narediti naslednje:

 • najprej morate ugotoviti, koliko energije porabi en meter. Ta parameter je enostavno določiti zgornja tabela. Na primer, za trakove SMD5050 na meter, bo ta številka 7.2 W;
 • potem je enostavno izračunati moč, ki jo vodja porabi na splošno. Če želite to narediti, preprosto pomnožite dolžino za en meter za en meter. Na primer, želite narediti vrhunec 10-metrskega modela SMD5050. V tem primeru se 7.2 vata pomnoži z 10 in dobimo 72 vatov.

To je takšna moč, 72 vatov, bo porabil desetmetrski SMD5050. Ampak tukaj je srečo, da bo določeno število vatov porabljenih za pretvorbo toka. Zato je pomembno, da izberete pretvornik z eno vrednostjo vatne vrednosti, tako da je majhen rob. To bo nadomestilo morebitne izgube in vzdrževalo delovanje razsvetljanih izdelkov, ki so z njim povezani na ustrezni ravni.

Bodite pozorni! Minimalna rezerva moči (vat), ki jo mora imeti napajalna enota, je 30% končne vrednosti vaših izračunov. V našem primeru je treba izračunati 20% iz 72 vatov.

Tako je končna številka vaših izračunov za izdelke s skupno porabo 72 vatov, vključno s 30%, že 93,4 vatov. Podatke je mogoče najti, da je 20-25% treba obravnavati kot zalogo. Kakšen izračun na koncu boste uporabili, je odvisno od vas in od predlagane ponudbe BP.


Vrste pretvornikov za vodene izdelke

Zdaj ostaja le, da odidemo v trgovino ali na trg za pretvornik, ki ga potrebujemo. BP lahko izberete zaokroženo vrednost, vendar čim bliže končni vrednosti vaših izračunov.

Zaključek

Kljub velikemu številu prednosti proizvodnje pri vodenju, pri uporabi trakov je treba paziti pri izračunu moči za rabljen PSU. Če je prišlo do napake, potem ko izdelek vklopite, lahko zgoreli. Delo vodilnih trakov bo visoko kakovostno le, če bo izbran pravi pretvornik.

Mnogi ljudje se želijo naučiti, kako izmeriti moč LED-traku na meter, iz razlogov, ki bodo podrobneje opisani spodaj. In najprej morate ugotoviti, kakšen je trak LED. Prazzaprav gre za tiskano vezje, na katerem so nameščene LED, upori, ki ustvarjajo mejno upornost in tanke žice. LED izumili v daljnih šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Na koncu je u priestlo do nastanka udobnih LED naprav, ki so v zadnjem času postale zelo priljubljene. Danes lahko srečate ogromno število takšnih izdelkov različnih proizvajalcev, z različnimi značilnostmi.

 • SMD 5050
 • SMD 3528

Prednosti moderne LED tehnologije

LED trakovi ne bi bili tako iskani, če ne bi imeli kakšnih izjemnih prednosti.

 1. Vgrajeni so brez težav. Veliko izdelkov ima na zadnji strani traku, ki se drži skoraj katere koli površine.
 2. Za primer, na primer z žarnico z žarilno nitko, ta lahka oprema običajno traja dlje.
 3. Zaradi svoje oblike se ne morejo pregreti.
 4. Lahko jih razrežejo. To omogoča ustvarjanje neverjetnih svetovnih oblik geometrije. Ta funkcija določa različno sodobno svetlobno oglaševanje, daje široke možnosti za razsvetljavo stavb za različne namene.
 5. To je dokaj ekonomičen tip osvetlitve.

Na splošno je širitev cen zadevne svetlobne opreme zelo velika. Na primer, obstajajo zelo poceni izdelki kitajske proizvodnje, ki niti ne napišejo imena proizvajalca. Imajo šibke sposobnosti in hitro razčlenijo. "Firm" LED diode imajo višje stroške, vendar je njihova zanesljivost očitna.

SMD 5050

Od velikega zanimanja so visokokakovostni in svetli LED trakovi (ali preprosto LED). Izdelki te vrste so pogosto označeni z SMD 5050.

Okrajšava SMD je posebna proizvodna tehnologija. Ta tehnologija vključuje vgradnjo vseh komponent v avtomatski način na ploščo s tiskanim vezjem. In številka po kratici označuje vrsto LED. Vsak od njih v tem primeru ima trikristalno strukturo in velikost od 5 do 5 milimetrov.

Za delovanje opisane svetleče diode boste zagotovo potrebovali posebno napajanje. Če neposredno poskusite priključiti napravo v električno vtičnico, bo zgorela in postala neuporabna. Samo za kompetenten nakup adapterja in izračunajte moč.

Če želimo prihraniti pri plačilih za električno energijo, naši bralci svetujejo "varčevalni škatli za varčevanje z energijo". Mesečna plačila bodo za 30-50% manjša kot pred uporabo ekonomista. Odstranjuje reaktivno komponento iz omrežja, zaradi česar se breme zmanjša in posledično tudi porabo. Električni aparati porabijo manj električne energije in znižajo stroške plačevanja.

Od česa je odvisno? Najprej na gostoto LED.Več LED dielektričnih merilnikov na kvadratni meter, toliko močnejše je napajanje - obstaja neposredna sorazmerna odvisnost.

Tam SMD 5050 gostoto c 30 LED diod na sto centimetrov, 60, 72, 120. Zdaj dobil zagon moda LED dani v domovih, še posebej v kuhinji, delovnem prostoru. V ta namen so najbolj primerni izdelki s 30 in 60 LED na meter. - zadostuje osvetlitev. Uporabljajo se lahko tudi za osvetlitev akvarijev, stropov itd. Večje močne LED naprave običajno kupijo podjetja, da se uspešno oglašujejo v temi.

Za udobje ponujamo parametre nekaterih priljubljenih možnosti osvetlitve trakov, kot je SMD 5050.


Iz tabele je jasno, koliko vatov je potrebno za en meter. V skladu s tem je treba za izračun za določen trak indikator iz desnega stolpca pomnožiti s celotnim merilnikom.

SMD 3528

Poleg SMD 5050 obstaja še ena priljubljena sprememba - SMD 3528. Nekoč je bil prvi, ki se je začel, tudi v Rusiji. V SMD 3528 LED so manjše, imenovane tudi indikatorske luči. Poleg tega oddajajo manj svetlega svetlobnega toka (1 LED - samo 5 lumnov). Seveda, in napajanje za SMD 3528 je potrebno skromno.


Če želite ugotoviti jakost toka za LED izdelkov za amperov, je enostavno, da bi s pomočjo znanih iz šolskih formul, ki jih zamenjamo za potrebno izvajanje tablitsy.Zametim da adapter okoli octtoktova, kafei pri izračunih. To pomeni, da če potrebujete 24 vatov, potrebuje napajalnik 30 vatov. Takšna zaloga vam omogoča upravljanje celotnega sistema brez prekinitev in preobremenitve. Kadar je veliko trakov ali so predolgi, strokovnjaki svetujejo, da kupijo nekaj napajalnikov. V določenih situacijah je mogoče upravljati eno napravo, vendar pa bo verjetno imela impresivne razsežnosti.

Nekai besed o variantah rgb


Nazadnje je treba omeniti tudi najdražje izdelke, kot so SMD 3528 in SMD 5050 - trakovi iz RGB formata. Vsaka LED tukaj je povezava treh diod različnih barv. S pomočjo njihovih kombinacij lahko dobite impresiven nabor barv. Vendar pa je svetloba RGB svetlobnega toka, pod pogojem, da vsi drugi parametri sovpadajo z monokromatskim, vedno manjši.

Za pravilno delovanje RGB tračne svetilke potrebujete poseben regulator. Omogočil vam bo izbiro barve osvetlitve in nastavitev različnih načinov ("tekalna tekočina", "utripanje" itd.). Tudi tukaj lahko izračunate moč s pomočjo zgoraj predstavljenih podatkov. Samo v tem primeru je treba kupiti ne enoto za napajanje, ampak krmilnik z ustreznimi značilnostmi.

In še en odtenek: skoraj vsi RGB-krmilniki sozdelani z računanjem naprav, dolgih do 15 metrov. Če dolžina presega to število, boste morali dodatno kupiti RGB-ojačevalnik.

Končno dodamo, da danes obstajajo različne tehnologije pomočjo LED-jev (čeprav niso tako pogoste), ki se hranijo neposredno iz standardne vtičnice. In za njih je izračun moči nepotreben postopek. Ti izdelki so posebej ustvarjeni z neposrednim vključevanjem.

Torej, LED trak je zelo koristen izdelek, ki lahko gospodarsko reši veliko težav. Vendar pa je za vgradnjo tovrstne osvetlitve v večini primerov potrebna nekakšna zdrava pamet in "ročno držanje".

Svetlobni trak LED krmili nizko rektificirano in stabilizirano nittost in the field of environmental protection, 220V (to bo onemogočilo), zato je potrebno napajalna enota. Vendar pa so tudi drugačni in se postavlja vprašanje: kakšno napajanje je potrebno? Odgovorite v tem članku.

Napajanje mora bit izbrano glede na parametre LED traku, ki je nameščen, in sicer: napajalna in moto ter tudi mesto namestitve.

Izhodna napetost napajanja

LED trakovi se najpogosteje napajajo s 12, 24 ali 36 voltov in izhodna napetost napajanja mora ustrezati napajalni napetosti traku.

Izračun moči agregata

V nadaljevanju podrobneje preučimo vprašanje, kako izračunati moč pogonske enote. Če želite to narediti, morate vedeti moč, ki jo porabi LED trak. Tukaj je tabela moči najpogostejših trakov LED.

Vrsta traku

Napetost (V)

Število LED na meter

Moč na meter (W)

RT-5000 2x2 3528

RT-5000 2x2 5060

ULTRA-5000 2X 5630

Bočna svetilka RS-5000 335.

Bočna svetilka RS-5000 2x 335.

Za izračun moči napajanja morate dolžino priključenega traku pomnožiti z energijo, porabljeno za en meter. Treba je upoštevati, da mora napajalna enota imeti rezervno moč, zato je treba rezultat povečati za 10-25%. Dobimo naslednjo formulo:

dolžina (m) X moč (W na 1m) X 25%

Izračunajte moč napajalne enote z uporabo LED-traku RT-5000 2x 5060 pri priklopu 15 metrov traku. Meta takega traku porabi 14,4 vata, tuljava 5 metrov je 72 vatov in 15 metrov je 216 vatov.

14.4 W x 15 m = 216 W

Za rezultat, ki ga dobimo, dodamo 25%.

216 x 1.25 = 270 W

Tako je za 15 metrov traku RT-5000 2x 5060 potrebno napajanje z močjo 270 vatov. Toda ker napajalniki to močjo niso, potem izberite enoto z najbližjo višjo močjo, na primer 300 vatov.

Ali pa lahko greste po drugi poti in uporabite za vsak posamezen kos traku napajanje, na primer, za vsako tuljavo 5 meters.

14.4 x 5 m = 72 W; 72 x 1.25 = 90 W

Zato za 3 segmente LED traku potrebujemo 3 napajalnika 100 W.

Priklopu LED traku je pomembno, da se spomnite delovanja povezovalnega kabla med napajalno enoto trakom - potrebno je pravilno izbrati prerez. Odvisno od napajalne napetosti, moči traku in dolžine žice. Če izberete premično žico, se lahko del napajalne naptosti spusti na njega in ne bo dosegel 12 ali 24 voltov pred trakom, vendar manj. Zaradi tega bo trak sijalo manj in morda neenakomeren sijaj. To je še posebej občutljivo na napajalno napetost in v skladu z delom kabla barvni trak. Ko se napajalna napetost zmanjša, se spekter njegovega sijaja premakne na rdeče območje. Za izračun optimalnega preseka žice lahko uporabite priročen na naši spletni strani.

Tesnjenje (odpornost proti vlagi) pogonske enote

Izbira napajanja je odvisna zlasti od lokacije njegove namestitve. Napajalniki lahko puščajo - v zaščitnem ohišju ali zaprti - v plastičnem ali kovinskem ohišju. Za suhe in prairie prostore in strukture so primerni napajalniki v zaščitnem ohišju.

In za prašne, umazane in vlažne prostore ter za namestitev na cesto se namesti le zaprti napajalniki.

Vendar pa se enote za oskrbo z električno energijo v zaščitnem ohišju razlikujejo od zapečatenih ne samo zaradi vodotesnosti. Hermetične enote so veliko bolj kompaktne, zato se lahko nahajajo v zaprtih prostorih, na primer niše. Zaščitnem pokrovu niso priporočljive za vgradnjo v zaprtih in slabo prezračenih prostorih, so zasnovane za hrajenje zraka, la hko zaprti Oskrba z energijo v varovalnem ohišju, namenjen za konstantno obremenitev, tako da je zatemnitev (spremembe svetlost) in spremenite barvo emisij LED trak navadno neprijetno škripanje. Zato je v stanovanjskih območjih priporočljivo namestiti zaprti napajalnik. Prednost napajalnikov v zaščitnem ohišju v primerjavi z zapečatenimi je njihova večja moč in nižji stroški. Vendar je treba opozoriti, da je za hlajenje utor napajalniki močjo večkot 200 W uporablja vgrajen ventilator, ki ustvarja dodaten hrup med delovanjem.

V primeru, ki smo ga pregledali prej, smo moral and uporabiti napajalnik 300 W. V tem primeru je ceneje, če uporabimo en napajalnik v zaščitnem ohišju ustrezne moči. Ampak, če bi namesto enega samega odprtega uporabo dveh zaprti agregata z močjo 150 W in 100 W za 3 bloke, lahko znebiti neprijetnih spominja, ko je osvetlitev sistema. Poleg tega je v takšnem sistemu pogosto lažje najti napajalne enote v nišah, tk. Manjši bloki imajo manjše splošne dimenzije.

Pri izbiri napajalnikov pogosto naredijo napako, ob predpostavki, da se moč napajanja poveča z vzporedno povezavo. Stabilizirani napajalniki, ki nimajo posebne dodatne kombinacijske funkcije, nobenem primeru ne morejo biti vzporedno priključeni. To je posledica dejstva, da napetost na izhodu dveh ali več priključenih napajalnikov, čeprav zelo blizu, ni nikoli popolnoma enaka. Z vzporedno povezavo se napetostno stabilizacijsko vezje vsakega od blokov začne vleči v svojo smer. Posledično bo prišlo do dodatnega segrevanja blokov in po nekaj časa ne bo uspelo. Včasih se pri tej povezavi napajalniki ne morejo normalno vklopiti, zaradi česar se utripa trak.

Ampak, kljub temu, z uporabo 24-voltnega traku, je še vedno mogoče združiti dva napajalnika za povečanje moči. V tem primeru sta uporabljeni dve napajalni enoti z izhodno napetostjo 12 voltov in njihovi izhodi povezani v seriji. S to povezavo lahko največji tok, ka ga proizvedejo napajalniki, ostali isti, napetost in ustrezno moč pa se podvojita.


Uporaba napajalnikov na takinčin bi morala biti le vskrajnih primerih, ker v nekaterih modelih blokov včasih pride do težav z zatemnitvijo traku - morda je nekoliko opazen utripanje.

Related news

Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak image, picture, imagery


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 59


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 36


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 95


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 10


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 24


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 39


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 17


Power transformator za LED trak. Napajanje za LED trak 44