Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko

Danes obstaja težnja za samostojno proizvodnjo različnih naprav, vključno z razsvetljavo, za dom. To vam omogoča, da daste drugo življenje starim gospodinjskim stvarem in prihranite tudi pri nakupu novih svetilk. Danes govorimo o izdelavi fluorescenčne svetilke z lastnimi rokami.

Vsaka oseba lahko naredi takšno napravo za osvetlitev ali popravi neuspelo svetilko, tudi z minimalnimi idejami o osnovah elektrotehnike. Naš prispevek vam bo pomagal pri tem.

Malo o svetilki

Vir svetlobe

Fluorescentna svetilka je izdelek, v katerem fluorescentna svetilka deluje kot svetlobni vir. Načelo delovanja takšnega svetlobnega vira temelji na prenosu napetosti s pomočjo živega srebra. Pod vplivom električnega naboja ta snov daje svetel sijaj, tako da ima svetilka odlično svetlobo.

Bodite pozorni! Te svetilke proizvajajo proizvajalci z različnim spektrom luminescence. To vam omogoča, da nastavite osvetlitev čim bolj udobno.

Tak svetilnik velja za enega najpogostejših modelov v pisarni, občinskih in javnih ustanovah. Toda poleg tega se pogosto uporablja tudi v zasebnih stanovanjih in stanovanjih. Priljubljenost fluorescenten vir svetlobe je pridobil zahvaljujoč gospodarstvu in svetlem sijaju.
Vendar je načelo organizacije svetlobne naprave precej preprosto. Zato mnogi danes opravljajo popravila in montažo z lastnimi rokami.

Kaj morate vedeti

Za vse napeljave, ki vključujejo fluorescently vir svetlobe, je značilna cilindrična in pravokotna oblika. So ozki in imajo majhno težo, zato jih je mogoče namestiti na različnih mestih v hiši.

Bodite pozorni! Takšne svetilke lahko priključite na električno omrežje (220 (230) V) in na akumulator. Najnovejši modeli so zelo pomembni za hiše v državi, garaže in skladišča.

Poleg tega je lahko ta vrsta svetilke različnih sprememb:

 • stacionarno. Ta skupina vključuje vgrajene, nadzemne in stropne svetilke;
 • mobilni ali prenosni. Tukaj so naštete viseče svetilke, ki jih je mogoče prenesti iz enega kraja v drugega ali preprosto postaviti na tla, mizo ali polico.


Moznosti svetilke

Obe različici je zelo enostavno z lastnimi rokami. Če imate malo razumevanja naprave in znate, tedi popravilo takšne svetilke ne bo velik izziv za vas. In na šlanek vam bo pomagal pri tem.

Kako in kaj storiti

Najpogosteje svetijo luči za osvetlitev akvarijev. Zato upoštevajte postopek gradnje v tem primeru.
Za delovanje takšnih svetilk je potreben precej okoren elektronski sistem. Lahko pa ga nadomestimo z brezveznim vezjem, ki bo precej manj prostora. Vendar bo manj zanesljiva kot prva možnost in kmalu bo morda treba popraviti napravo.
Torej, prvo pravilo za montažo - takšno svetilko akvarija je treba narediti tako, da popolnoma zapre zgornji del akvarija.


Približen pogled

Za izdelavo fluorescenčne svetilke za akvarij s svojimi rokami boste potrebovali:

 • plexiglas;
 • fluorescenčne sijalke;
 • lepilo;
 • tesnilo;
 • izolacijski trak;
 • žica s časovnikom in vtičem;
 • plastika za okvir.

Začetek

Tako razsvetljavo lahko naredite z lastnimi rokami katerekoli oblike. Toda bolje je izbrati varianto z odstranljivim zgornjim pokrovom, kot da bi dajali prednost monolitni konstrukciji. Torej, v primeru vsega, bo bolj priročno izvajati popravila.
Pri tem proizvodni proces vključuje naslednje:

 • naredite okvir okoli oboda. Najbolje je narediti dvoslojno. Zgornji sloj bo okrasen;
 • vzamemo električni sistem sijalke po shemi;

Montažni diagram

 • poskrbite, da so vsi stiki varno izolirani. To je zelo pomembno v razmerah s točno vodo. Da bi to naredili, postavite konce svetilke hermetične nasvete;

Bodite pozorni! Hermetične nasvete lahko izdelate iz improviziranih sredstev.

 • celotno vezje priklopite na plastični pokrov svetilke;
 • nato s pomočjo lepila na spodnji strani naprave pritrdimo pravokotnik iz pleksi stekla;
 • od zgoraj smo postavili plastični pokrov, na katerega so nameščene fluorescenčne sijalke. Pokrov je treba odstraniti tako, da je aparat mogoče popraviti.


Skoraj končni proizvod

Če je pokrov črna, ga je treba prilepiti z belim odsevnim filmom. Za belo plastiko se takšne manipulacije ne izvajajo.
V krajih, kjer je svetilka priključena na akvarij, je treba skozi tesnilo sprehajati, da preprečite, da bi kondenzat vstopil v razsvetljavo. Toda pred nanosom tesnilne mase ne pozabite razmastiti stekla.

Druga možnost

V drugem primeru bomo uporabili osnovo za elektronsko predstikalno napravo (elektronska predstikalna naprava). Tak izdelek, ki ga sami izdelujete, je kot nalašč za tehnične ali pomožne prostore.
V tem primeru boste potrebovali:

 • telo.Lahko je izdelan iz improviziranih materialov (samo ne vzemite vnetljivih izdelkov);
 • elektronski dušilec ali elektronski balast. Bolje je uporabiti drugo možnost;
 • vložki G13. Izračuna se iz izračuna dveh vložkov na svetilko;
 • bakrene večžilne žice s prerezom 0.2-0.5 m2. Primeren in fleksibilen (multiwire) z zaludivshimi konci;
 • vijaki in matice za namestitev vseh delov na telesu.

Svetilko naredimo na naslednji način:

 • namestite kartuše na zahtevano razdaljo med seboj;
 • pritrdite balast. Ker se bo ta element ogreval med obratovanjem, ga postavimo tako, da vpliva na minimally zunanje segrevanje;
 • povezujemo žice z vložki z elektronskimi predstikalnimi napravami po shemi;


Pozovalni diagram

 • za priključitev vložka je potrebno odstraniti izolacijo iz svojega vodnika. Potrebno je streljati približno 1 cm;
 • po tem je treba izolacijo brez žice vstaviti v luknjo, kolikor bo šla;

Bodite pozorni! Glede na specifičnost izbrane kartuše je potrebno izbrati žice vzdolž preseka. Bolje je uporabljati žice z enim žico.

 • Žice v vložkih morajo biti vstavljene in jih vpenjala nosilci listne vzmeti v notranjosti;
 • dobro izolirajte vse kontakte med žicami;
 • vse elemente postavimo v telo in pokrijemo z zaščitnim pokrovom. Kljub dejstvu, da za nizkotlačne postopek, je zaščita naprave in njegove vsebine še vedno potrebna. V nasprotnem primeru lahko svetilke poškodujejo mehanske udarce in oddajajo živosrehe, ki so zelo strupene za človeško telo;
 • za boljše tesnjenje na celotni dolžini telesa lahko nadaljujete z dodatnim tesnjenjem. Toda to bo v prihodnosti zapletlo proces popravila in zamenjave neuspelih delov žarnice.


Pripravljena naprava

Priključitev takšne svetlobne naprave bo šla v električno omrežje pri 220V. Ta oblika vam omogoča, da postavite svetilke na steno ali strop. Vendar pa bo popravilo takšnih izdelkov nekoliko težavno zaradi načina pritrditve naprave.
Kot kaže praksa, fluorescenčne sijalke, ki jih sestavljajo svoje roke za to shemo, dobro delujejo in dolgo časa. Ampak za to je potrebno, da temperatura okolice znaša od -10 do +30 ° C.
Če povzamemo, lahko sklepamo, da proces samonastave svetlobne naprave luminescenčnega modela ni tako zapleten. Glavna stvar je, da sledimo shemi povezovanja vseh komponent električnega tokokroga in jasno izvedemo zaporedje manipulacij.


Kako narediti angelske oči za vazo?

Fluorescentna svetilka je zaprta cev To bombardiranje povzroči tudi sijaj. Za "prebroditev" plinskega medija, ki ne dobro izvaja elektrike, je potreben primarni impulz - močan začetni tok. Po vklopu je treba v notranjosti žarnice vzdrževati "sevanje", kar bo omogočilo, da se žarilna svetilka še sveti tudi po kratkotrajnem izpadu električne energije. Zato - zapletenost in prednosti povezovanja fluorescenčnih sijalk, katerih fizika ne temelji na neposrednem sijanju žareče žarilne nitke.

Kaj pere v fluorescenčni sijalki?

Dejansko veliko stvari. Spiralna, ki je vir vzburjenih elektronov. Plin, katerega ionizacija povzroči, da plasti fosforja žarejo, plin znotraj žarnice (svetloba, ki je ne vidimo), in zaganjalnik, ki ima lahkotno indikacijo uporabnosti.

Poglejmo, kaj je tok fluorescenčne svetilke:


Za osebo, ki pozna ropot električnih tokokrogov, je vse očitno. Diodni most izključuje razčlenitev na L4 in C1, R1-2 dušenje impulznih tokov na en vezju, in dodatna dioda omogoča, da kondenzator za primere presežnih tokov.

To vezje v celoti pojasnjuje, kako povezati fluorescently svetilko in, mimogrede, kako prihraniti električno energijo. Bodite pozorni, odstranite Z in D7, dobili bomo znatno zmanjšanje zagonskega toka, ki bo prihranil pri električni energiji!

Ali ne razumeš? Dobro Delajmo malo poenostaviti nalogo


To je dovolj za domače namene. Toda povezava fluorescenčnih sijalk ima funkcijo. Upoštevati je treba, da ta slika povezuje eno svetilko. Nee nekaj svetilk povežemo z lastnimi rokami, moramo upoštevati, da je serijska povezava preprostejša, zanesljivejša in bolj ekonomična glede stroškov energije. To je neposredno povezano z naslovom tega dela članka - kaj sije. Impulz zaganjalnik , ki se prenaša v seriji, olajša začetek vsake naslednje svetilke. Z drugimi besedami, zaračunavanje se porabi za zagon prve svetilke, zmanjšanje stroškov za začetek drugega in tako naprej.

In žari v svetilki fosfor , ki po potrebnih pogojih v bučki "tlači" z zelo majhno porabo električne energije. Zato lastnosti energije teh svetilk in vsi derivati ​​- kot so kompaktni, kar je dejansko ostalo luminescentno.

Variante povezave fluorescenčnih sijalk

Natančneje rečeno, obstaja nekaj možnosti za izbiro, namestitev in priključitev fluorescenčne sijalke. Ti parametri določajo shemo fluorescenčne svetilke in postavitev svetlobne naprave. Bodite pozorni - mi v tem članku ne upoštevamo značilnosti, bolj nas zanima vprašanje kako pravilno priključiti fluorescenčne sijalke.Iz te naloge mislimo, da:

 • Obremenitev na ožičenju mora biti minimalna;
 • Pogoji delovanja zahtevajo samo takšno svetilko (glej spodaj);
 • Omrežni parametri so stabilni (gladka nastavitev s senčili ni mogoča, padci naptosti pa so stalna zamenjava ožganih fluorescenčnih žarnic);
 • Zahteve za osvetlitev prostorov ne dovoljujejo uporabe žarnic ali pa je neposreden prihranek električne energije;
 • Vsaka svetilka je ločena naprava, opremljena z dušilcem za plin, balastom in zaganjalnikom, in celo v industrijskem obsegu močan plin za 10 svetilk je nemogoč.

Iz tega sledi, da mora biti vsaka fluorescentna svetilka, ki jo uporabljamo v vsakdanjem življenju, natančno postavljena. In za razliko od drugih, je to mesto opremljeno z:

 • Posebna podlaga (razen energetsko varčnih svetilk, prilagojenih za vijačne kape);
 • Poseben "dušilec zvoka" svetlobe (senca). Praviloma je steklo, ki vam omogoča, da odstranite učinek "flikerja";
 • Dostop. Kadar se zamenjava fluorescenčnih sijalk in elementov naprave (ponavadi zaganjalnikov) opravi hitro, brez veliko dela.

Proces povezave biological moral biti takšen. Vzamemo fazo, na kateri obesimo kontakt s sijalko. Nevtralna žica je priključena na plin, iz katere zapremo drugi kontakt v žarnici. Ko napetost napolni, bo svetilka utripala približno tri do štirikrat na minuto. To pomeni, da je tok razbitja zadosten.

Za nemoten zagon svetilke potrebujete zaganjalnik, to je predstikalna naprava, je tudi ključni element orodja za regulacijo zagona. Danes se uporabljajo elektronske predstikalne naprave, elektronske predstikalne naprave. Glavna naloga balasta je uravnotežiti obremenitev. Z drugimi besedami, pustite plin "pljuvati", kar vodi v rakete, ne pa na tiho žgočanje žarnice. Poglej na diagramu:


Predstikalna naprava visi nad kontakti svetilke, uravnava izpuste znotraj žarnice. Ime ni naključno, zaganjalnik ne sproži le neprekinjenega praznjenja znotraj svetilke, temveč tudi ne dovoljuje, da bi ta kategorija presegla notranjost žarnice. Praktično ni nobenih primerov eksplozije fluorescenčnih sijalk, vendar je "črna cevka" praviloma in ne izjema. Samo v primeru, ko je fosfor izginil zaradi prevelike porabe. Običajno se to zgodi, ko zaganjač zaganja po žarnici.

Povezava fluorescenčnih sijalk se dosledno izvaja, pri tem pa poskrbi, da sta obe luči in zaganjalnik na svoji žarnici. Priklopu pripravljene svetilke (v katerem je veliko žarnic), bomo prepričani, da je število zaganjalk toliko, kot so svetilke, sicer lahko napa enega zaganjalnika izklopi celotno svetlobno napravo.

Razumemo, da se ta vrsta razsvetljave ne boji vlage, temperaturnih sprememb in je varna kot vir ognja (razen), zato v akvarijih Druge svetilke ne uporabljajo , in tam je vlažnost v območju svetilke skoraj 100%.

Prav tako se spomnimo, da je LL vir strupa in kontaminacije . Zato jih ne bomo namestili, če jih bomo lahko fizično uničili. Kaj še ostaja, če se želite naučiti o fluorescenčnih žarnicah, kaj ne želijo pisati v omrežju?

Nekatere funkcije fluorescenčnih sijalk

Začnimo s "smrtjo" takšne svetilke, ki bo zahtevala poseben pristop k "pogrebom". Vnesite iskanje " demercurization recikliranje živega srebra moje mesto ". Poiščite najbližjo točko, ki ponuja takšno storitev. Obstaja, pov. izžarele LED in baterije.Razen, seveda, vi, oseba, ki ni ravnodušna do prijetnih sprehodov v bližini njegove hiše.

To je ena od pomanjkljivosti, ki povzroča zamenjavo fluorescenčnih žarnic, vendar ne najtežje. Šežje je situacija, ko je po večletnem delovanju pritrjena peta svetilke na sokle. Da, LL so že več let, zato se pogosto zgodi, da je podstavek preprosto zaraščen s sedimenti (kondenzat, prah itd.), Ki vam ne dovoljuje, da odstranite svetilko, ne da bi uničili bučko. Naše priporočilo je, da povabite strokovnjake. Morate razumeti, da so va noranjosti bučke par živega srebra in the drugih plinov, ki so težji od zraka in od katerih se zračenje ne bo znebilo.

Padec napetosti bo onemogočil približno 30% LL. To je treba upoštevati pri obravnavanju razporeditve osvetlitve na dachi, kjer padec napetosti ni izjema, temveč pravilo. Preostalih 70% svetilk ne bo uspelo. Delali bodo le z manj učinkovitosti.

Če LLL povežete z omrežjem, ne uptštevate načela "fazno nevtralne žice", bo utripala vsaka druga svetilka. Tudi s serijsko povezavo. To je zato, ker vezje fluorescenčne svetilke vsebuje kondenzator, ki napolni preveč polnjenja, če so tehtnice nepravilno priključene.

Tudi če opazite kakršne koli sheme za povezavo fluorescenčnih sijalk, bodo še vedno utripali in utripali. To ni zato, ker nismo razumeli, kako to storiti pravilno. To je fizika električne razgradnje, ki ne more biti trajna. On "blešči", tako da bo tudi svetilka sprožila. Manj balast (kondenzator) deluje, bolje drži stopnjo "razpada" in manj utripanja svetilke.

Ali je svetilka vidno utripala? Najprej namestite drugo svetilko na svoje mesto, ki ne utripa.Preverite omrežno napetost, če je v redu - zamenjajte zaganjalnik. Če utripanje ne izgine, popolnoma zamenjajte elektronsko predstikalno napravo.

In ne pozabite, da občasno odstranite svetilko in očistite stike s praskami, to je Achillova peta teh svetilk - oksidacija stikov, kar bistveno vpliva na njegovo delovanje.

Na koncu bi rad poudaril, da imajo LL številne prednosti, od dolžine življenjske dobe in pravega spektra, do vseh njihovih pomanjkljivosti, do varnosti in minimalne obremenitve električnega napajanja stanovanja. Zato je kljub osvajanju svetlobnega trga prehitro odpisati fluorescenčne sijalke za odpadke. Bolj koristno se bo naučiti, kako jih uporabljati kompetentno in ustrezno.

Zaradi svoje ekonomične porabe energije, varnosti in dolgo življenjsko dobo LED dioda zdaj zanesljivo nadomešča veliko tradicionalnih virov svetlobe. Zlasti fluorescenčne sijalke tip T8 so bile povsod spremenjene z analognimi LED.

Pogosto ni treba zamenjati celotne svetilke v celoti, ampak preprosto namestiti LED žarnice v obstoječe. In da bi postopek čim lažji, proizvajalci LED svetilke izdelan z istim podnožjem (G13) in dimenzije so enake velikosti fluorescenčne sijalke (D = 26mm L = 600mm / 900mm / 1200mm / 1500mm / 2400mm). Ostanek ostaja le nekoliko posodobitev električnega tokokroga in možno je namestiti LED cevi.

Celoten obseg teh izdelkov je na voljo v oddelku LED žarnic g13.

Podrobneje razmislimo o namestitvi LED cevi (svetilke) T8 v napeljave za fluorescenčne sijalke.

Glede na vrsto LED žarnice obstajajo dve možnosti za namestitev svetilk:

 • Pri priklopu svetilk na AC 220V (primeren za vsako začetno prestavo).
 • Pri priključitvi svetilk na AC 110V (primeren samo za svetilke z EMPRA).

Bodite pozorni!

 1. Pri nameščanju več svetilk v eno svetilko uporabljajte vzporedno povezavo. Serijska povezava ni dovoljena, ker to povzroči padce napetosti in poškodbe žarnice.
 2. Nadomestno delo mora opraviti usposobljeno osebje v skladu z varnostnimi standardi in zahtevami.

1. Priključite žarnice na AC 220V :
Prva možnost zahteva neposredno iz električne svetilke 50 Hz 220 V. V tem primeru se vsi elementi dušilke treba najprej odstraniti: elektronska krmilna enota ali elementi elektromagnetnega balast (starter, induktor, itd). Uporabljena moč svetilke bo sestavljena iz skupne moči LED žarnic.
Postopek:

 1. Odstranite fluorescentne cevi.
 2. Odstranite staro elektronsko vezje: a) odstranite elektronski menjalnik; b) odstranite zaganjalke in odstranite balast iz električnega tokokroga, ločite kondenzator, če obstaja.
 3. Vstavite LED žarnice.
 4. Vklopite napajanje.

Shema priključitve direktne svetilke LED 220V


Po odstranitvi predstikalnih naprav svetilke morajo biti podobne spodnji sliki (svetilka je bila pretvorjena v dve 1200 mm svetilki). Uporabljajte sponke za priključitev sponk.

Svetilka svetilke je tipa Arctic 2x36 1200mm v demontirani obliki s hrbtne strani po odstranitvi vseh elementov predstikalnih naprav za priključitev LED žarnic na 220V.2. Priključite žarnice na AC 110V :

Druga izvedba predvideva, da je elektromagnetno balast vezje odstrani samo starter, take LED svetilke so namenjeni za oskrbo naptosti 110 V. Pri tej V tej različici porabe električne energije bomo porabili več kot v prvem, zato bo učinek gospodarstva manjši. Poleg tega morate najprej natančno določiti, katero vrsto orodja je vgrajena v svetilke.

Postopek:

 1. Odklopite žarnico, da preprečite električni udar.
 2. Odstranite fluorescentne cevi.
 3. Odstranite zaganjalnik, pustite balasto (ali zamenjajte zaganjalke s posebnimi za LED žarnice).
 4. Vstavite LED žarnice
 5. Vklopite napajanje.

Vrtljiva osnova. Kaj še moram posvetiti pozornost:

V svetilkah so nameščene različno nameščene kartuše: vodoravno, navpično in včasih pod kotom. Ker fluorescenčne sijalke zasijejo 360 °, jim ni pomembno, kako namestiti svetilko v vložku. Ampak LED luči so usmerjena svetilnost, zato bodie pozorni na lokacijo reže po vložku v vznožek, v nasprotnem primeru lahko zgodi, da LED svetilke ne svetijo navzdol v vstran. Najbolj univerzalni v tem primeru je vrtljiva osnova: ustreza vsem pritrditvam.

Osnove LED žarnic: a) ne rotirajoča b) vrtljiva.

Upamo, da vam je naša navodila omogočila pravilno izbiro in povezavo LED žarnic, zdaj pa v celoti izkoristite sodobno LED razsvetljavo.

Related news

Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko image, picture, imagery


Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko 44


Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko 3


Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko 69


Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko 89


Kako postaviti elektronske pravice za fluorescenčne sijalke. Diagram fluorescenčne sijalke in kako povezati fluorescentno svetilko 72